Van de Voorzitter …..

Nu de winterperiode is aangebroken en de banen in principe niet meer bespeelbaar zijn, betekent niet dat het bestuur en de commissies lekker achterover in de luie stoel kunnen gaan zitten. Er zijn genoeg zaken waaraan gewerkt (kan worden) wordt.
Evaluaties van het afgelopen tennisjaar en de plannen en planning voor het komend seizoen zijn al weer in volle gang.

Extra vangnetten.
In samenwerking met de voetbalverenigingen SC Erica en Erica ’86 is overeengekomen extra hoge vangnetten aan te brengen om te voorkomen dat er steeds voetballen op de banen terecht komen. De onderhoudsgroep heeft deze aan de zijde van SC Erica reeds aangebracht. De oostkant van Erica ’86 wordt na de winter aangepakt.

Kantine.
De ‘werkgroep kantine’ is ook druk bezig met de update van ons onderkomen. Deze zomer waren er al duo rolgordijnen aangebracht. Ondertussen is er ook nieuw meubilair. Binnenkort wordt de verdere renovatie aangepakt. De update wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Rabobank Stimuleringsfonds ter grootte van € 2000,-

NIEUWJAARSRECEPTIE
Het bestuur nodigt alle leden weer uit voor een gezellig samenzijn tijdens de nieuwjaarsreceptie op ZONDAG 12 JANUARI 2020 vanaf 14.00 uur.

Belangrijke data:
Vergadering bestuur/commissies      maandag 3 februari ’20 om 19.30 uur
Algemene ledenvergadering              maandag 16 maart ’20 om 19.30 uur

Namens het bestuur wens ik iedereen

Prettige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2020

   

Share
Geplaatst in Nieuws

Slottoernooi zondag 6 oktober 2019

Nu de dagen korter worden, de temperatuur gaat zakken en het weer onvoorspelbaarder en onstuimiger wordt, neemt de animo voor het tennissen als buitensport af. Daarom sluiten we het tennisseizoen 2019, wat activiteiten betreft, af met het slottoernooi op zondag 6 oktober van 14.00-18.00 uur.
We rekenen er op dat veel leden zich aanmelden voor deze activiteit om gezamenlijk in een gezellige sfeer het tennisseizoen af te sluiten. Geef je daarom op via de website of noteer je naam op het opgave formulier dat in de kantine hangt. Opgeven kan nog tot en met woensdag 2 oktober.

Einde clubcompetitie.

Afgelopen woensdag zijn de laatste wedstrijden gespeeld voor de clubcompetitie. Een competitie die weer voor de nodige spanning en sportieve uitdagingen zorgde. Zo waren er dit seizoen vele nieuwe koppels te bewonderen die de strijd aangingen met de gevestigde orde. Een mooie ontwikkeling om te zien en goed voor de vereniging. We hopen dat deze ontwikkeling zich doorzet gezien het nieuwe aantal leden. Een uitdaging dus om deze nieuwe leden ook zover te krijgen dat ze deel gaan nemen aan de clubcompetitie.
Het weer gooide af en toe roet in het eten zodat Rudie, onze competitieleider, alle zeilen moest bijzetten om te zorgen dat alle partijen toch gespeeld konden worden. Ook raakten een flink aantal deelnemers tijdens het seizoen geblesseerd, overigens niet door het tennissen, zodat een beroep moest worden gedaan op bereidwillige invallers. Of dit heeft geleid tot competitievervalsing vragen we ons niet af. Uiteindelijk gaat het om de sportieve eer en het spelen van lekkere partijen. En dat is zeker gelukt. Onder het genot van een hapje en een drankje in de volle kantine maakte Rudie de eindstand van de verschillende categorieën bekend. Geen prijzen maar wel een verdiend applaus voor de winnaars.

Nog leuk om te benoemen is dat Jopke Bijen en Wilma Savenije vijfentwintig jaar geleden zijn gestart met de opzet van deze competitie. Een complimentje waard. Nu ligt de organisatie ervan al jaren bij de Activiteiten commissie.
Ivo v/d Velde had de pech of het geluk dat hij deze dag jarig was en trakteerde alle aanwezigen op een drankje, waarvoor dank namens iedereen.

Al met al een heel geslaagde en gezellige afsluitende avond van de clubcompetitie.
De uitslagen en eindstanden van de verschillende categorieën worden door de Activiteiten commissie op de site geplaatst zodat iedereen die nog eens rustig kan bekijken.

Share
Geplaatst in Nieuws

Rabo ClubSupport

De Rabo Clubkas Campagne heeft een nieuwe naam: Rabo ClubSupport.
Ook dit jaar doen we weer mee en hopen hierbij op veel steun van onze leden.
Het bestedingsdoel voor dit jaar is tennis lesmateriaal.
In samenwerking met de BuurtSportCoach hebben we een aantal introductie tennislessen verzorgd voor alle leerlingen van groep 6 t/m 8 van de drie basisscholen in Erica. Om kinderen zo vroeg mogelijk met de tennissport kennis te laten maken willen we dit ook gaan verzorgen voor de leerlingen van groep 3 t/m 5.

De voorwaarden voor deelname aan Rabo Clubsupport zijn iets gewijzigd:

  • Het bedrag dat wordt uitgekeerd aan de vereniging of stichting is afhankelijk van het aantal stemmen dat een vereniging of stichting krijgt en het beschikbaar coöperatief dividend van de lokale Rabobank. Voor Emmen-Coevorden is dit € 100.000,=.
  • Alleen leden van de Rabobank mogen stemmen (alleen een bankrekening hebben is niet voldoende)
  • Leden vanaf 12 jaar mogen stemmen.
  • Elk lid mag 5 stemmen uitbrengen op de verenigingen en stichtingen, waarvan er maximaal 2 op dezelfde vereniging/stichting mag worden uitgebracht.
  • De stemperiode is van 27 september t/m 11 oktober 2019.

Uiteraard hopen we op zoveel mogelijk stemmen, dus als jullie familie, vrienden en kennissen hiervoor kunnen stimuleren……

Share
Geplaatst in Nieuws

Van de Voorzitter….

Veel reuring bij TV Heideslag.

Het tennisseizoen 2019 is voortvarend van start gegaan. Na het spetterende Openingstoernooi in combinatie met de Open Dag op zondag 7 april en de feestavond in het kader van het 40-jarig bestaan, is nu de Clubcompetitie op de woensdagavond het wekelijks hoogtepunt. Vele koppels in de HD, DD en GD strijden met de nodige sportieve inzet om de punten om daarna de gezelligheid in de kantine op te zoeken.

Toss-avond.
Voor de Toss-avond op de maandagavond is de belangstelling ietwat afgenomen. Wellicht door blessures van enkele leden. Toch proberen we deze avond zo leerzaam mogelijk te maken voor AL onze leden. Nieuwe leden krijgen zo nodig speciale aandacht. Ook wordt het ballenkanon ingezet voor liefhebbers die hun techniek willen verbeteren.

Brunchtoernooi.
Het traditionele Brunchtoernooi bleek achteraf wat ongelukkig gepland. Het viel precies in het weekend van Hemelvaartsdag waarin veel mensen op pad gaan. Toch trotseerden een zestiental leden de hitte en de straffe wind om hun tenniskunsten ten toon te spreiden. Vooraf werd er flink gebunkerd. De organisatie had weer gezorgd voor een voortreffelijk buffet met heel veel keus. Speciale dank was er voor Jeannette en Eise van Veenen. Naast het gebak voor de Open dag hebben zij ook het brood voor deze dag gesponsord.

Zomer Challenge.
Ook dit jaar kunnen tennisliefhebbers die alleen in de zomermaanden tijd hebben om te tennissen gebruik maken van ons zomeraanbod. Zij kunnen drie maanden lid worden voor een gereduceerd tarief.

Start2tennis.
Dit aanbod was onderdeel van de Open Dag. Om te ondervinden of tennis iets is om te gaan doen, konden mensen de zaterdagmiddagen gratis gebruik maken van de banen. Eventueel waren er leden om met hen te sparren.

SeniorPlus toernooi.
Maandag 24 juni a.s. wordt weer het SeniorPlus toernooi bij TV Heideslag gehouden. 50+ deelnemers uit heel Drenthe komen dan naar ons tennispark om in een zeer gemoedelijke sfeer te strijden voor ….. de eer! Ballensponsor voor dit toernooi is Fysiotherapie Norbert Hemel. Waarvoor onze hartelijke dank.

Al deze activiteiten met de inzet van het bestuur en de leden hebben er voor gezorgd dat we momenteel 135 leden hebben. Dit zijn er 20 meer dan vorig jaar.

Echter ….. het bestuur en de commissies blijven actief om de leden en hopelijk nog meer nieuwe leden te motiveren deel te nemen aan de geplande activiteiten.

  • Vrijdag 28 juni     Het Midzomertoernooi          (dit mag je niet missen)
  • Zondag 30 juni     Enkeltoernooi                          (sportieve uitdaging)
  • Vrijdag 19 juli       Thuisblijverstoernooi              TV Heideslag
  • Vrijdag 26 juli       Thuisblijverstoernooi              TC Rackem Kl’veen
  • Vrijdag 2 aug.       Thuisblijversroernooi              LTV Vesna Veenoord

Stel niet uit …. maar geef je op. Via de website of via de inschrijfformulieren bij de kantine.
Met elkaar zorgen we voor sportieve gezellige uitdagende wedstrijden; goed voor de conditie van ons lichaam en geest.

Share
Geplaatst in Nieuws

40-jarig jubileum TV Heideslag

Open dag / openingstoernooi succes formule.
Om het 40 jarig bestaan van de club een feestelijk tintje te geven werd een feestcommissie in het leven geroepen. Daniëlle Wübkes, Jopke Bijen, Rudie Wijnands, Koos Ruhé en Fre Jongsma stelden zich hiervoor beschikbaar. Besloten werd om van zondag 7 april een feestelijke ‘totaal dag’ te maken.
Via regionale weekbladen en Facebook werden belangstellenden opgeroepen naar het tennispark van TV Heideslag te komen.
De combinatie Open Dag / Openingstoernooi bleek een goede keus. Aan het openingstoernooi deden zo’n 36 leden mee. Via de toss werden een aantal partijen gespeeld. Voor het tiental belangstellenden was er daardoor volop vertier. Ook zij konden een balletje slaan, onderling of met leden van de club. Koos zorgde voor de info voor de potentiële nieuwe leden. Voor iedereen stond er een gebakje klaar met koffie/thee.
Fysiotherapie Norbert Hemel was de gehele middag aanwezig met een behandeltafel. Iedereen die last had van pijntjes of getapet wilde worden kon bij Norbert terecht. Ook voor informatieve vragen was hij beschikbaar. Zijn aanbod bleek niet overbodig. Gelijk als koeien die voor het eerst in de wei mogen en dan helemaal uit hun dak gaan, was er ook een tennisser die vol voor de bal ging en een spierverrekking opliep. Gelukkig was Norbert er voor een eerste behandeling. Ook stelde hij nog vouchers beschikbaar voor nieuwe en bestaande leden. Met dit voucher en een ledenpas kan men een afspraak maken op de praktijk voor een gratis fysiotherapeutisch bezoek.
Het weer speelde geweldig mee, want het was een heerlijke dag om lekker in het zonnetje te zitten tijdens de pauzes. Aan het eind van de middag was er nog een hapje en een drankje voor alle deelnemers.

Feestavond.
Voor de feestavond hadden zich plm. 40 personen opgegeven. Omdat de vereniging in 1979 is opgericht, was de dresscode voor deze avond de 70-er jaren. Velen gaven hier gehoor aan. Ook de muziek, die werd verzorgd door Koos en zijn eega Carla, was hierop aangepast. De stemming zat er al snel in. De beentjes gingen vlot van de vloer bij de aloude hits en ook de polonaise ontbrak niet. Tegen twaalf uur werd de avond afgesloten en kon de organisatie terugkijken op een ZEER geslaagde dag.

Volop activiteiten.
De baancommissie en vele vrijwilligers o.l.v. Jan Gozefoort, waren dit jaar al op tijd begonnen met het gereed maken van de banen. Door de goede weersomstandigheden en de prima planning verliep de voorbereiding voorspoedig. Vanaf eind maart kon er al getennist worden.
Op 4 en 11 april hebben Koos, Jos en Fré voor 6 groepen leerlingen (130 kinderen) van de basisscholen uit Erica een tweetal tennis clinics verzorgd. Hopelijk zijn er een aantal enthousiast geworden en worden ze in de toekomst lid van onze vereniging.
Tennisschool Koning verzorgt de tennislessen. Voor de senioren zijn deze gestart op dinsdag 2 april. Voor de junioren op donderdag 11 april.

Share
Geplaatst in Nieuws

Fysiotherapie Norbert Hemel op Open dag

Fysiotherapie Norbert Hemel zal ook op onze Open dag/Openingstoernooi aanwezig zijn!
Norbert Hemel zal met zijn behandeltafel voor iedereen klaar staan! 
Hier mag iedereen gebruik van maken, van pijntjes tot tapen of informatieve vragen. 

Elk nieuw lid en uiteraard de al bestaande leden krijgen een voucher. 
Met de voucher en ledenpas kunt u een afspraak maken op de praktijk voor een gratis fysiotherapeutisch consult, een echo diagnostiek of een fysiofitheidsscan.
 
Fysiotherapeutisch consult: dit kan bestaan uit een behandeling, second opinion, of een diagnose stelling.
 
Echo diagnostiek: het maken van een echo bij pijn of beperking rondom spieren en gewrichten. Bv verkalking in pezen.
 
Fysiofitheidsscan: testen en beoordelen van de algemene fitheid en waar mogelijk advies ten aanzien van bewegen en/of leefstijl. 
 
U bent van harte welkom!
We zien u graag 7 april op onze tennisvereniging!
 
TV Heideslag 
Team Fysiotherapie Norbert Hemel
 
Share
Geplaatst in Nieuws

Open dag & Start2tennis

Op 23 maart 2019 is het precies 40 jaar geleden dat de tennisvereniging op Erica is opgericht. Om dit heuglijke feit te vieren houdt TV Heideslag op zondag 7 april een Open dag. Hiervoor willen we alle inwoners van Erica en omstreken uitnodigen om (weer) eens kennis te maken met de tennissport.
Loop je al een poosje met het idee om (weer) te gaan tennissen, maar is de drempel nog te hoog? Dan is dit een mooie gelegenheid om het tennissen (weer) eens te proberen.
Zondag 7 april a.s. vanaf 13:00 uur zijn de tennisbanen hiervoor beschikbaar. Wel even geschikte kleding en schoenen meenemen. Een tennisracket hebben wij eventueel wel voor je.
Misschien wil je alleen even komen kijken. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Als je het tennissen leuk vindt, dan kun je jezelf op de Open dag ook aanmelden voor Start2tennis.
Bij Start2tennis (gratis) kun je op de overige zaterdagmiddagen in april van 13:00 tot 16:00 vrij tennissen. Leden van TV Heideslag zijn dan aanwezig voor advies en ondersteuning of om een balletje mee te slaan. Kun je even rustig uitproberen of tennis iets voor je is.
Graag tot ziens op zondag 7 april a.s.

 

Share
Geplaatst in Nieuws

Algemene Ledenvergadering 2019

Op maandag 11 maart j.l. vond de Algemene Ledenvergadering 2019 plaatst in de kantine van TV Heideslag. Tijdens deze vergadering hebben we afscheid genomen van Jan en Nellie Heijnen als kantinebeheerders van onze tennisvereniging. Jan en Nellie hebben de kantine vele jaren uitstekend beheerd en het zal lastig worden om een goede vervanger te vinden. Heb je interesse ……? Neem dan even contact op met Fré Jongsma. 

Onderstaand een kleine impressie en de link naar het verslag van deze vergadering.

Verslag Algemene Ledenvergadering TVH 11-3-2019

Fré bedankt Jan & Nellie voor hun jarenlange inzet voor de kantine

Share
Geplaatst in Nieuws

Eindejaarspraatje van de Voorzitter

Met ingang van dinsdag 20 november j.l. is er definitief een einde gekomen aan het buitenseizoen 2018 van TV Heideslag. Door de voorspelde ‘nachten met lichte vorst’ is besloten de banen per direct te sluiten om te voorkomen dat ze teveel beschadigd raken.
We kunnen terugkijken op een geweldig tennisseizoen met betrekking tot het weer. Vanaf het openingstoernooi tot en met het slottoernooi hebben we alleen maar te maken gehad met schitterende weersomstandigheden. Ook alle woensdagavonden gedurende de clubcompetitie hadden we het weer mee. Geen enkele partij hoefde te worden uitgesteld. En deze clubcompetitie bleef spannend tot het laatste moment. Op de laatste avond konden de prijswinnaars van de gemengde dubbels en heren dubbels pas bekend worden gemaakt. Een totaal overzicht van de resultaten hebt u kunnen lezen op de website en via de mail.
Dat er niet voor alle georganiseerde activiteiten genoeg belangstelling was, had waarschijnlijk verschillende oorzaken. Drukke agenda’s, te warm, noem maar op. De toernooien die wel door zijn gegaan, waren zeer geslaagd. Sportief en gezellig, soms tot in de late uurtjes. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de voortreffelijke catering van de kantinecommissie/beheer.
Het tennispark lag er het hele seizoen voortreffelijk bij. De banen waren top en voor de omgeving (entree, etc) kregen we geregeld complimentjes van gasten en omwonenden.
Het einde van het buitenseizoen betekent niet dat de rackets van veel leden ‘in het vet’ worden gezet. Zij zoeken hun vertier binnen in de sportzalen van Erica, Parc Sandur en Coevorden.
Het bestuur gebruikt de winterperiode om zich weer voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Evaluatie met de verschillende commissies is daar een onderdeel van. Verder zijn er plannen om de kantine te up-daten. Hiervoor is een leuke bijdrage van de Rabobank (Stimuleringsfonds) toegezegd, zodat de plannen concreter kunnen worden gemaakt. Ook bestaat TV Heideslag in 2019  40 jaar. Daar willen we als bestuur toch een feestelijk tintje aan geven. Hoe dat er uit zal zien, blijft nog even een verrassing. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen we jullie hierover informeren.

Voor eerst wil ik iedereen namens het bestuur hele fijne feestdagen wensen.

Share
Geplaatst in Nieuws

Laatste Thuisblijvers-toernooi in 2018

Op vrijdagavond 10 augustus werd al weer het laatste ‘Thuisblijvers-toernooi’ van dit seizoen georganiseerd. Deze keer was het een thuiswedstrijd voor TV Heideslag. Er waren 20 deelnemers die elk 4 dubbelpartijen konden spelen. Het weer was fantastisch en de sfeer uitermate sportief en gezellig. Er werd fanatiek gestreden om de punten met hele mooie rally’s. Om 22.30 uur kon de balans worden opgemaakt van alle gespeelde wedstrijden. Bij de dames was het Marietje Arling die als eerste eindigde door al haar partijen te winnen. Bij de heren was Fré Jongsma de beste. Ook hij won al zijn partijen. Zij ontvingen de prijs uit handen van Henk Beuker. Henk heeft voor Heideslag de organisatie van deze avonden in handen. Tevens zorgt hij voor de communicatie met de andere twee verenigingen zodat alle 6 toernooien prima verlopen.
De catering was ook weer voortreffelijk voor elkaar. Jan en Nellie Heijnen met assistentie van Grietje Beuker voorzagen de gasten van hapjes en drankjes en Gea v/d Velde had heerlijke cupcakes gebakken voor bij de koffie en thee.
Al met al weer een geweldig gezellige en sportieve avond die je eigenlijk niet mag missen.
Volgend seizoen weer ……

 

Share
Geplaatst in Nieuws