Senior Plus Toernooien

De Senior Plus toernooien op maandag zitten er wat betreft het zomerseizoen 2019 weer op. Er worden een aantal van dit soort toernooien in Drenthe georganiseerd.

Het eerste toernooi  waarvoor zich leden van onze vereniging hadden ingeschreven was het toernooi op maandag 6 mei in Klazienaveen georganiseerd door tennisvereniging Rackem. Hieraan deden 8 leden van onze vereniging mee (2 minder dan vorig jaar). Het toernooi was slecht georganiseerd en de indeling klopte van geen kant omdat meer mensen kwamen opdagen dan er door de organisatie waren ingedeeld. We gaan ons bezinnen of we dit jaar wel weer inschrijven.

Drie weken later (op maandag 27 mei) gingen er ook  8 (vorig jaar 9) personen naar TC Smalhorst in Beilen om daar op kunstgras te gaan spelen. Ook dit jaar was het weer voortreffelijk georganiseerd en het (warme) eten was goed. Dus voor herhaling vatbaar.

Een maand later en wel op maandag 24 juni was het de beurt aan onze eigen vereniging Heideslag. Op deze dag dus kwamen de Senior Plus leden naar Erica. Er hadden zich 40 personen ingeschreven (vorig jaar ook 40) en hiervan kwamen er 11 uit Erica. Het was heet die dag en daarom werden de wedstrijden na de middag ingekort, er was in het schema al rekening mee gehouden. Alle wedstrijden konden op tijd worden uitgespeeld. Jammer was het dat een drietal ingeschreven deelnemers wegbleef omdat ze de temperatuur te hoog  vond. Door mensen van onze vereniging in te zetten die in de organisatie zaten kon dit echter worden opgelost. Ook dit jaar waren alle deelnemers weer vol  lof over de organisatie (banen en aankleding) en de aangeboden lunch.

1 Juli was het de beurt aan LTC Emmen. In totaal 6 personen bezochten deze dag. Drie dames en drie heren gingen hier naar toe. Voor het toernooi in Bargeres  op maandag 5 augustus hadden zich 4 personen aangemeld. Voor Sleen was er dit jaar wel belangstelling, maar het deelnemersaantal was al ver voor de sluitingsdatum vol. Het laatste toernooi waaraan traditioneel altijd veel leden van onze vereniging deelnemen was Coevorden en wel op maandag 19 augustus jl. We gingen hier met 11 leden naar toe. Twee meer dan het jaar daarvoor toen 9 personen zich hadden opgegeven.

Ook dit jaar vielen er weer enkele van onze leden  in de prijzen, maar het gaat te ver om dit allemaal op te noemen. Het gaat tenslotte om het spel en de gezelligheid gedurende deze dagen. Deelnemen is tenslotte belangrijker dan winnen. Het blijkt dat we nog steeds het liefst met een wat grotere groep naar een toernooi gaan. In totaal deden er 48 leden mee, maar de groep waaruit deze deelnemers bestaat is maar 12 personen groot. Dit scheelt niet veel met de voorgaande  jaren.

Resumerend: de deelname is uitstekend aan de diverse toernooien (gemiddeld 8 personen). Wel kiest men bewust voor een toernooi in de buurt om daar dan met een groep(je) naar toe te gaan. Dit jaar geven we gehoor aan een verzoek van de TC Annen om ook een keer aan hun toernooi deel te nemen. Dit is het eerste toernooi van het nieuwe kalenderjaar (al op 6 april). Hiervoor heeft zich een grote groep van 10 personen opgegeven.

De data van Senior Plus toernooien voor 2020 zijn:   

  animaatjes-tennis-762456 april                 TC Annen
  4 mei                   Klazienaveen (TC Rackem)
25 mei                  Beilen (TC Smalhorst)
22 juni                Erica (TV Heideslag)
29 juni                   LTC Emmen
13 juli                   TV Sleen
27 juli                   HLTC Hoogeveen
  3 augustus         TC Bargeres
24 augustus         CTC Coevorden
14 september       Zweeloo

Via onderstaande link vindt je het complete overzicht van alle Senior Plus toernooien 2020 in Drenthe-Groningen.

senior-plus-toernooien-2020-drenthe-groningen

Zo je ziet keuze genoeg en noteer deze data alvast in je agenda.

Contactpersoon Senior Plus toernooien

Henk Rolink