Thuisblijverstoernooi Heideslag 29-7-2016

Beste tennisvrienden

Op Woensdag 27-7 moest de lijst met deelnemers ingeleverd worden bij Frans Soppe.
Frans maakt zoals altijd het schema voor de toernooien. Reeds van tevoren had hij gevraagd het aantal deelnemers beperkt te houden ondanks dat we in Erica, gezien de vijf banen, meer deelnemers kunnen laten spelen dan in Veenoord en Klazienaveen.

Op de lijst van “Heideslag” hadden zich inmiddels 28 leden aangemeld. Bij Vesna en Rackem hadden zich inmiddels ook meer dan 20 leden aangemeld waardoor het totale aantal opgegeven spelers ver boven de 50 uitkwam. We hebben toen besloten dat Vesna/Rackem en Heideslag ieders 20 deelnemers konden plaatsen. 40 spelers is het maximum gezien de vijf banen die we hebben.
De laatst opgegeven 8 deelnemers hebben we dan ook teleur moeten stellen. Deze thuisblijverstoernooien zijn een enorm succes, zowel in sportief als financieel opzicht. Rijst de vraag, waarom de overige toernooien zoals Midzomer-, Openings- en Herentoernooi etc. zo slecht bezet worden? We kunnen iedereen aanbevelen ook aan de andere toernooien mee te doen. Ze zijn even gezellig en sportief. Helaas kwamen 2 zich opgegeven deelnemers niet opdagen. Triest, hiervoor hadden andere deelnemers kunnen spelen.

Om zeven uur zijn we gestart, we zagen prachtige wedstrijden. Er werd hard gestreden om de winst. Iedere game telde uiteindelijk mee voor het eindresultaat. Vijf banen met 20 tennissers verbeten met elkaar in gevecht. Èen kantine met 20 gezellige mensen, napratend over de wijze waarop ze verloren of gewonnen hadden. Maar ook over onderwerpen van sociale aard. (Sport verbindt)

Bij de dames was er uiteindelijk een eervolle vermelding voor Monique 3e (Rackem) Hennie 2e(Heideslag) en ging de eerste prijs (flessie wien) naar Wilma (Rackem). Bij de heren waren dat respectievelijk Guido 3e(Vesna) Dik 2e(Rackem) en het beroemde flessie ging naar Roeland (Rackem).

Al met al een heel fijn toernooi om op terug te kijken met dank aan de activiteiten commissie.

Henk B.

Share