Van de voorzitter …..

Hallo beste clubgenoten en tennisliefhebbers.

Op het moment dat ik dit zit te schrijven is de laatste activiteit, het Slottoernooi, net afgelopen en zit het tennisseizoen er weer op. Rest nog de Toss-avonden die voorlopig nog wel even doorgaan.

Het tennisseizoen 2016 is goed verlopen zonder noemenswaardige incidenten in een goede prettige en sportieve sfeer. Een positieve en goede ontwikkeling is geweest dat er een compleet voetbalteam van SC Erica, voor de periode dat het voetbal stilligt, zich heeft aangemeld om tijdens deze periode te gaan tennissen tegen een gereduceerd tarief. Zij hebben er veel plezier aan beleefd en hebben zeker meegeholpen de kantine omzet te verhogen. Wij hopen dat er van deze voetballers uiteindelijk een aantal vast lid gaat worden. Naast de voetballers hebben er nog een aantal sportievelingen gebruik gemaakt van deze ‘kennismaking’ met tennis.

In dit verband wil ik Ivo van der Velde bedanken voor zijn enthousiasme om dit te regelen en wellicht worden nog meer voetballers van SC Erica aangestoken om in navolging van het team Ivo ook te gaan tennissen.

Ook hebben we dit jaar twee Brede school dagen in samenwerking met de buurtsportcoach van de gemeente georganiseerd. Er zijn tijdens deze dagen veel kinderen geweest. Het aantal jeugdleden dat uiteindelijk is blijven hangen was echter erg teleurstellend.

Verder zijn er dit jaar weer vele activiteiten georganiseerd zoals het Seniorplus toernooi, Openingstoernooi, Brunchtoernooi, Invitatietoernooi, enz. waarbij het Seniorplus toernooi zeer goed bezet was. Sommige van de andere activiteiten waren helaas niet altijd goed bezet.

Het belangrijkste onderdeel van onze clubactiviteit is de woensdagavond Clubcompetitie. Deze was weer heel goed bezet, waarbij er in een gezellige maar vooral ook sportieve sfeer gestreden werd om de ereplaatsen. De organisatie van de wedstrijdindeling, standen en barbezetting verdienen weer een dikke pluim.

Ook de Toss-avonden werden dit jaar heel goed bezocht en is weer een belangrijke factor in onze clubact.

Als last but not least wil ik nog even de Thuisblijverstoernooien noemen met TC Rackem en LTV Vesna. Deze worden zeer gewaardeerd, mede ook dat men eens met andere tegenstanders te maken heeft, wat het plezier in tennissen zeker verhoogd. Deze toernooitjes zullen dan ook zeker in de toekomst moeten doorgaan.

Overigens al deze activiteiten met foto’s zijn te zien op de website.

Ons ledenbestand blijft een zorgenkindje, waarbij de gemiddelde leeftijd te hoog is en er bijna geen doorstroming van jongeren is. Wellicht dat we met de voetballers weer wat jongere leden er bij krijgen. Wij hopen dit jaar het ledenaantal nog enigszins stabiel te kunnen houden.

Als laatste wil ik nog even naar voren brengen dat het baanonderhoud een steeds grotere last wordt om dit ieder jaar weer voor elkaar te krijgen. Mede ook dat onze vaste groundsman minder werk voor zijn rekening kan en wil nemen. Het bestuur met parkcommissie is aan het bekijken hoe werkzaamheden verlicht kunnen worden door het investeren in equipment en inzet van meer vrijwilligers. Er zal dan ook een lijst komen met mensen die verzocht worden op bepaalde nog nader vast te stellen data hun bijdrage te leveren, waarbij de piek uiteraard in de maand maart ligt. Met de reclassering wordt bekeken of eventueel mensen met taakstraffen ingezet kunnen worden.

Tot slot wil ik iedereen een goede sportieve winterperiode toewensen en vooral de mensen die met ziekte en blessures te maken hebben veel sterkte en beterschap toewensen.

De Voorzitter.

 

 

 

Share