Vrijwilligersavond 2016

Om het andere jaar houdt onze vereniging een gezellige avond voor alle vrijwilligers. Deze keer viel de keuze op een avondje Jeu de Boulen bij de Petanque club Schoonebeek.
Dit tot groot genoegen van de vrijwilligers uit dit dorp. Zij konden de weg naar de locatie lopend afleggen terwijl de deelnemers uit Erica per fiets aan moesten reizen. Om 18.30 uur nam onze voorzitter (Anne) het woord. Hij bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet en vergat daarbij zichzelf, hetgeen door één van de aanwezigen even werd rechtgezet. vrijwilligersavond-2016-1

De uitnodiging voor deze avond werd vergezeld van de spelregels voor het spelen van Jeu de Boule. Ondanks dat werd door de leden van de Petanque club nader uitleg gegeven. Na de koffie begon dan ook het echte werk.

vrijwilligersavond-2016-2Net als bij onze maandag avond toss werd ook hier getost. Twee tegen twee, niet anders dan bij tennis. Er werd om de punten gestreden. Het was even wennen, niet slaan tegen de bal maar gooien ermee. Ook het gewicht van de boule is even iets anders dan van een tennisbal. Maar de fanatiekelingen haal je er zo uit, net als bij tennis.

vrijwilligersavond-2016-3Na de eerste sessie werden we verrast door de binnenkomst van de Ericase chinees. Een perfect buffet werd ingericht, waarvan de producten gretig door de inmiddels hongerige deelnemers werden verorberd. Tijdens de 2de sessie lieten de weergoden ons in de steek en werden de wenkbrauwen van de fietsers gefronst. Met een nat pak naar huis? Daar zat men niet op te wachten. Gelukkig werd het na het bevochtigen van de inwendige mens buiten weer droog.

vrijwilligersavond-2016-4De jury van de schoonebeker club vergeleek de resultaten van de deelnemers waarna onze voorzitter de prijzen uit kon delen. Hier bleek dat slimheid het won van kracht. De drie prijzen werden dan ook onder de dames verdeeld. De 1ste prijs ging naar Nelly, de 2e naar Carla en de 3e en kleinste prijs ging naar Hetty, maar die moest er dan ook helemaal lopend mee naar huis. vrijwilligersavond-2016-5

Nogmaals bedankte Anne iedereen voor zijn inzet en deelname. Al met al een zeer geslaagde avond die zijn doel (de saamhorigheid binnen onze vereniging) niet voorbijschoot.

Henk Beuker

vrijwilligersavond-2016-7vrijwilligersavond-2016-6vrijwilligersavond-8

Share