Zonnige start tennisseizoen 2018

Openingswoord voorzitter

Doordat 1e paasdag op 1 april viel, verschoof het Openingstoernooi dit jaar naar 8 april. De weergoden waren ons hierbij zeer gunstig gezind. Met een temperatuur van bijna 25 graden en een stralende zon kwam het zomergevoel al snel terug en was het terras wederom goed bezet.
Dezelfde weersomstandigheden hadden we bij de start van de Clubcompetitie Dubbelspel op 18 april. In de categorieën Dames-, Heren- en Gemengd dubbel gaan dit seizoen 37 teams strijden om de eeuwige roem van Clubkampioen.

Op 4, 11 en 18 april konden kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisscholen in Erica kennis maken met tennis tijdens de Brede School tennis clinics. Deze werden evenals de vorige jaren weer verzorgd door Tennisschool Koning. (Klik op de link Video Brede School tennisclinic voor een impressie). Deelnemers aan de clinics konden zich voor een speciaal tarief aanmelden voor 10 Zomerlessen bij TS Koning. Hiervan hebben 6 kinderen gebruik gemaakt.
Voor de 10 lessen Techniek & Tactiek hebben zich dit seizoen 6 personen aangemeld.

Uit de peiling voor deelname aan de Clubcompetitie Enkelspel bleek dat hier onvoldoende animo voor was. Wel bleek er genoeg belangstelling te zijn voor het Enkelspel toernooi op 11 mei, dat door Ivo en Huub werd georganiseerd. Mede door het prachtige weer was dit Enkelspel toernooi een succes en is het dit seizoen zeker voor herhaling vatbaar.

Om een overdaad aan zonnestralen te voorkomen is het terras voorzien van 4 parasols. Deze parasols en de tennisballen voor de Clubcompetitie/Toss zijn gesponsord door Taco Eisenga (Huisartsenpraktijk) en Jan van der Velde (Assurantiën). Waarvoor onze hartelijke dank!

 

Ook dit jaar hebben we TV Heideslag weer aangemeld voor de Rabobank Clubkas Campagne. Vanaf 31 mei tot en met 13 juni 2018 kunnen leden van de Rabobank drie stemmen uitbrengen op de verenigingen en/of stichtingen die zij een warm hart toe dragen, waarvan maximaal twee op dezelfde vereniging. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld de club voor het realiseren van haar bestedingsdoel ontvangt. Ons bestedingsdoel is dit jaar: Het opknappen van de kantine!

Share