40-jarig jubileum TV Heideslag

Open dag / openingstoernooi succes formule.
Om het 40 jarig bestaan van de club een feestelijk tintje te geven werd een feestcommissie in het leven geroepen. Daniëlle Wübkes, Jopke Bijen, Rudie Wijnands, Koos Ruhé en Fre Jongsma stelden zich hiervoor beschikbaar. Besloten werd om van zondag 7 april een feestelijke ‘totaal dag’ te maken.
Via regionale weekbladen en Facebook werden belangstellenden opgeroepen naar het tennispark van TV Heideslag te komen.
De combinatie Open Dag / Openingstoernooi bleek een goede keus. Aan het openingstoernooi deden zo’n 36 leden mee. Via de toss werden een aantal partijen gespeeld. Voor het tiental belangstellenden was er daardoor volop vertier. Ook zij konden een balletje slaan, onderling of met leden van de club. Koos zorgde voor de info voor de potentiële nieuwe leden. Voor iedereen stond er een gebakje klaar met koffie/thee.
Fysiotherapie Norbert Hemel was de gehele middag aanwezig met een behandeltafel. Iedereen die last had van pijntjes of getapet wilde worden kon bij Norbert terecht. Ook voor informatieve vragen was hij beschikbaar. Zijn aanbod bleek niet overbodig. Gelijk als koeien die voor het eerst in de wei mogen en dan helemaal uit hun dak gaan, was er ook een tennisser die vol voor de bal ging en een spierverrekking opliep. Gelukkig was Norbert er voor een eerste behandeling. Ook stelde hij nog vouchers beschikbaar voor nieuwe en bestaande leden. Met dit voucher en een ledenpas kan men een afspraak maken op de praktijk voor een gratis fysiotherapeutisch bezoek.
Het weer speelde geweldig mee, want het was een heerlijke dag om lekker in het zonnetje te zitten tijdens de pauzes. Aan het eind van de middag was er nog een hapje en een drankje voor alle deelnemers.

Feestavond.
Voor de feestavond hadden zich plm. 40 personen opgegeven. Omdat de vereniging in 1979 is opgericht, was de dresscode voor deze avond de 70-er jaren. Velen gaven hier gehoor aan. Ook de muziek, die werd verzorgd door Koos en zijn eega Carla, was hierop aangepast. De stemming zat er al snel in. De beentjes gingen vlot van de vloer bij de aloude hits en ook de polonaise ontbrak niet. Tegen twaalf uur werd de avond afgesloten en kon de organisatie terugkijken op een ZEER geslaagde dag.

Volop activiteiten.
De baancommissie en vele vrijwilligers o.l.v. Jan Gozefoort, waren dit jaar al op tijd begonnen met het gereed maken van de banen. Door de goede weersomstandigheden en de prima planning verliep de voorbereiding voorspoedig. Vanaf eind maart kon er al getennist worden.
Op 4 en 11 april hebben Koos, Jos en Fré voor 6 groepen leerlingen (130 kinderen) van de basisscholen uit Erica een tweetal tennis clinics verzorgd. Hopelijk zijn er een aantal enthousiast geworden en worden ze in de toekomst lid van onze vereniging.
Tennisschool Koning verzorgt de tennislessen. Voor de senioren zijn deze gestart op dinsdag 2 april. Voor de junioren op donderdag 11 april.

Share