Corona Update: Vrij spelen blijft mogelijk

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal corona besmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen zijn op woensdag 14 oktober ingegaan en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis?

  • Besloten is de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. 
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen

De publicaties van de overheid, de nieuwe noodverordeningen en het aanvullende Protocol Sport die zijn opgesteld na de persconferentie in samenwerking met o.a. RIVM, VSG en NOC*NSF zijn leidend. Daarin is besloten om dezelfde richtlijnen te hanteren voor alle sporten, namelijk dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand.

Binnen dat kader kan er veilig gedubbeld worden. Want tennis is geen contactsport. Dubbelen kan met enige aanpassingen goed op 1.5 meter afstand en daarmee voldoen we aan de richtlijn voor het sporten van volwassenen. Voor dubbelen geldt dus, geen fysiek contact, houd altijd minimaal 1.5 meter afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.

We zijn blij dat we kunnen blijven tennissen. Sporten is gezond en dat hebben we juist nodig in deze tijd. Maar neem je eigen verantwoordelijkheid en houd je altijd aan de regels.

Meer informatie over het coronavirus en sport vind je via onderstaande linken:

KNLTB – Sport-specifieke-richtlijnen-tennis-en-padel-fase-6 – 14 oktober

KNLTB – A2-poster-met-richtlijnen – 14 oktober 2020

NOC-NSF Protocol verantwoord sporten – 14 oktober 2020

Noodverordening_Veiligheidsregio_Drenthe_14_oktober

Share