Van de Voorzitter …..

Door de corona en de daarbij horende maatregelen staat het dagelijks leven behoorlijk op z’n kop. t’ Is al een poosje aan de gang en zal ook nog wel even duren. Gelukkig is tennis een sport waarbij de 1,5 m maatregel goed te doen is. Vandaar ook dat we toch een groot deel van het seizoen deze sport hebben kunnen bedrijven. Geen activiteiten in de vorm van toernooien, maar de clubcompetitie kon wel gewoon doorgaan. Vele leden hebben hier hun vertier in kunnen vinden. Spannende partijen met verrassende uitslagen. Helaas kon de activiteitencommissie op de slotavond de winnaars niet bekend maken omdat de kantine gesloten moest blijven. Vandaar dat binnenkort de einduitslag van alle gespeelde wedstrijden op de website te lezen zal zijn. Dat de kantine i.v.m. de corona maatregelen weer gesloten moest blijven was wel begrijpelijk, maar ging wel ten koste van de gezelligheid en saamhorigheid.

Dubbelen mag.
Bij de laatste aanscherping van de coronamaatregelen zijn vele sporten weer beperkingen opgelegd. Tennissen in competitie- en of toernooi verband mag niet. Maar recreatief tennissen mag wel, ook dubbelspel, als de 1,5 m maatregel maar in acht wordt genomen en men bij het wisselen elk een kant kiest.
Voor onze vereniging blijft gelden dat men online een tennisbaan moet reserveren.

Verduurzamen.
Het bestuur is druk bezig met plannen om het tennispark te verduurzamen. De regering stelt daar best veel subsidie (30%) voor beschikbaar. Sportstroom heeft voor TV Heideslag een rapport opgesteld n.a.v. een energie scan. Zaken die voor onze vereniging van belang zijn, zijn op een rijtje gezet:
– simpele aanpassingen voor de binnenverlichting; led; bewegingsmelders
– ledverlichting voor de tennisbanen
– HR++ beglazing
– dakisolatie
– zonnepanelen
– (HR107 CV ketel)

Paul van Dijk van Sport Drenthe begeleidt het bestuur bij het realiseren van de plannen. Ook is er contact met de gemeente Emmen over de 1/3 regeling. Bij deze regeling krijg je 1/3 van de gemeente; 1/3 moet je zelf bijleggen en 1\3 kan geleend worden.

Over de verdere ontwikkelingen zal het bestuur de leden op de hoogte houden.

Share