OP(EN) ERICA groot succes!!!

Van donderdag 23 juni t/m zondag 26 juni 2022 vond er sinds vele jaren weer een KNLTB-Toernooi plaats bij onze vereniging. Het initiatief om dit toernooi te organiseren kwam van Han Prinsen en Stefan Wijnands. Zij waren dan ook de kartrekkers samen met bevriende medeleden.

De belangstelling om deel te nemen was bijzonder groot. Vandaar dat de uiterste inschrijfdatum vervroegd werd om teleurstellingen te voorkomen. Er waren niet alleen aanmeldingen vanuit onze eigen vereniging maar er was ook grote belangstelling van tennissers uit de omringende dorpen. Er kon gespeeld worden in de categorieën DD, GD en HD op het niveau van 6, 7 en 8.

Mede door het mooie weer werden het fantastische dagen. Allemaal sportieve en gezellige deelnemers die ook nog eens zorgden voor veel publiek. Die konden een mooi plaatsje uitzoeken op de terrassen rondom de banen al dan niet onder een partytent. De terrassen waren gezellig aangekleed met bloemstukken, gemaakt door leerlingen van PRO-Emmen.

De organisatie had het druk met het in goede banen leiden van het wedstrijdschema terwijl vrijwilligers de tennisbanen na elke wedstrijd weer in topconditie brachten. Vrijwilligers achter de bar en in de keuken liepen zich het vuur uit de sloffen om de bezoekers te voorzien van eten en drinken. Op zaterdag vlogen de BBQ-hamburgers als warme broodjes over de toonbank.

Zelfs op een onverwachte hoosbui op vrijdagavond, waarbij alle banen blank kwamen te staan, was de organisatie voorbereid. Na een betrekkelijk korte pauze en het wegwerken van de laatste plasjes kon er na een uur al weer gespeeld worden.

Door bijdragen van de hoofdsponsors Jan v/d Velde assurantiën, In-Haus, Tapir Tapes, Van Winden potplanten, Voetzorg Noord, Drankenhandel Beukers en Van Geel kregen alle deelnemers een bidon, werd er na twee partijen met nieuwe ballen gespeeld, werden de bezoekers regelmatig getrakteerd op koude en warme hapjes en waren er voor de prijswinnaars mooie prijzen naast een envelop.  Gratis fruit werd aangeboden door Coop Schepers en bakker E van Veenen leverde de broodjes.
Langs de banen stonden mooie manden met bloemen van Bloemen op Erica.

Na alle (halve) finale partijen op zondag en de uitreiking van de prijzen werd het toernooi door een trotse voorzitter afgesloten met een woord van dank aan de organisatie en de inzet van vele vrijwilligers. Het was TOP!

Een overzicht van de winnaars:

Heren dubbel 6:         1e Julien Barbier / Danny Wiggers (LTC Emmen / TV Bargeres)

                                   2e Huub Prinsen / Jasper Ruinemans (Heideslag / TV Sleen)

Dames dubbel 6:        1e Nathalie Arendsz / Jorien Bijen (Rackem)

                                   2e Hester Prinsen / Carmen Jager (TV Sleen)

Gemengd dubbel 6:   1e  Wim Casperie / Berlina van der Molen (TV Bargeres)

                                   2e  Paul van Wijk / Nienke Tobben (TV Bargeres)   

 Heren dubbel 7:         1e Jan Zondag / Gerrie Tabak (Vesna / Rackem)

                                   2e Dennis Gosevoort / Jorrit Hansen (Heideslag)

Dames dubbel 7:        1e Hilly Hofma / Detty Mook (TV Bargeres)

                                   2e Suzanne Beerlink / Gea de Groot (Rackem)       

Gemengd dubbel 7:   1e Martijn Duinkerken / Marissa van Oenen (TV Bargeres)

                                   2e Daan Keuter / Zoë van der Zwet (Rackem)

Heren dubbel 8:         1e Arnold Weitering / Gerry Bakker (TV Compas)

                                   2e Michael Rengers / Peter Vos (LTC Emmen)

Dames dubbel 8:        1e Louïse Smit / Ellen Zwiggelaar (Rackem)

                                   2e Manusja Nuijen / Erna Olgers (Suthwalda / TV Heideslag)

Onze huisfotograaf Rien Smeman heeft het hele weekend foto’s gemaakt tijdens het Op(en) Erica toernooi. Onderstaande foto’s geven een korte indruk van deze happening.

De organisatie Op(en) Erica
 
Share